2020 - Adalim Amal

Dakara i další rok ze spojení s Elchierem přivedla na svět klisnu. Čekali jsme na ní dlouho, ale přišla na svět jedno klidné jarní ráno stejně klidně, jen v několika vlnách... Proto Amal, Amálka. Arabsky něžná


 

Amal, Amálka, je kopií pravé sestry Najmat a matky Dakary. Je to kvalitní, korektně stavěné hříbě. Velice inteligentní princezna, která si musí každého pečlivě prohlédnout, než se vrhne na seznamování.

Bude to luxusní plnokrevná arabská klisna většího rámce, krásné hlavy. Je narozená a odchovaná venku za každého počasí. S ničím neměla nikdy sebemenší problém, od narození vyrůstá ve stádě a přitom je zvyklá na manipulaci v boxe. 

Kdo stejně jako já milujete kombinaci plnokrevné citlivosti a empatie, kdy si Vás kůň při práci moudře prohlíží a máte pocit, že trpělivě pracuje on s Vámi a ne naopak, a zároveň obdivujete tu neuvěřitelnou tvrdost a odolnost, obrovské srdce plnokrevných arabských koní, o nichž se do dnes vypráví příběhy, jste pro Amálku Ti praví! Bude to luxusní klisna k všestrannému využití, ale hlavně dokonalá partnerka jezdce, který si bude užívat její vlastnosti.

 

Otcem klisny je arabský importovaný hřebec Elchiero, který v našem chovu působil dvě sezóny. Elchiero byl atraktivní vraník s mimořádným původem, kterého jsem si tehdy moc přála. Nese v sobě krev legendárního HS Pirandela, hřebce, který se stal živoucí legendou, když mezi teplokrevnými koňmi dosáhl titulu Evropského a Francouzského skokového šampióna. Oba Pirandelovi rodiče byla zvířata mimořádné ceny. Jeho matka byla v roce 1987 vydražena za 3 200 000,- do USA, jeho otce Pilota vlastnil modní návrhář Paolo Gucci a poté Charie Watts, bubeník kapely Rolling Stones. Elchiero tedy kombinuje ve svém původu výkonnost a špičkový exteriér a to jsem si pro náš chov dala jako bernou minci. Krásní koně, ale k užitku...  

děd HS Pirandelloděd HS Pirandello

 

Matkou Najmat je plnokrevná arabská klisna Dakara. Je to z větší části klisna polského chovu, velkého rámce s krásným tělem a nádhernou hlavou, kterou dobře předává svým potomkům. Dakara je absolutně vyrovnaná a jednoduchá starší dáma, která sloužila jako školní kůň v jezdecké stáji. Je prochována z části na hřebčín Crabbet, jehož příběh se snažíme chovem welar následovat.

Probat

Publikováno: 24.7.20 18:37 | Autor: Milada Macháčková | Kategorie: Dakara
| Připojená galerie: 2020 - Adalim Amal