2020 - Adalim Nefertiti

Nefertiti - synonymum krásy již od dob starověkého Egypta. A ta naše letošní je mimořádná, nádherná z venku, ale ještě krásnější zevnitř. Láskyplná princezna!


 

V roce 2020 se z osvědčeného spojení Ben a Historka narodila kobylka. Obrovská, silná, nádherná a každý další týden byla ještě skvostnější. A co víc... byl to rok, kdy jsme přišli o boxy a i když vyrůstala jen venku, aniž bychom se k ní bez jejího svolení mohli přiblížit, je neuvěřitelná. Jen co se zorientovala na světě, začala nás milovat, a to doslova. Je to empatické, láskyplné hříbě, které touží po naší přítomnosti, bude dokonalá:-)

 

Klisnička je původem welsh part bred s PP, z matky History of our Love, naší odchovankyně. Historka se u nás narodila, je z plnokrevné Halsiny po Veronal, po bavorském 206 Fruhesh. Je to kůň snů, vzorná, hodná, přátelská rodinná přítelkyně, kterou jsme si sami obsednuli a na hřbetě sveze všechny děti najednou... Spojení s Benem je již osvědčené v produkci stejně kvalitních koní.

 

5 let5 let5 let

Otcem kobylky je náš plemeník číslo jedna, Taraco Bendigo.  Ben je jeden z mála sportujících velšských cobů a cobů hřebců vůbec. Je neuvěřitelný charakter, což ukázal ať s dětmi při manipulaci i pod sedlem, tak ve sportu. Není disciplína, kterou by snaživě a spolehlivě neabsolvoval. Od akademické práce, přes drezuru až po military... A ne jednu sezónu, ale téměř deset let...

 

Nefertity bude luxusní kůň v teplokrevném typu s benefity cobů - lépe zaúhlená lopatka, více prostorný pohyb, Ben spolehlivě předává špičkově utvářený hřbet a dlouhý, výborně nasazený krk. V Británii v posledních letech roste obliba kombinace cob x teplokrevník a na hříbata z tohoto spojení se sestavují pořadníky. Takže neváhejte:-)

 

Publikováno: 1.7.20 20:28 | Autor: Milada Macháčková | Kategorie: Český teplokrevník
| Připojená galerie: 2020 - Adalim Nefertiti