Soustředění s Verunkou (9let)

3/15

Dohromady nás svedla náhoda. Návštěva, která se chtěla přijet na Bendiga podívat, než se rozhodnou s ním připouštět. To je samozřejmé, rádi Vás uvidíme! Auto bylo plné sympatických děvčat rozličného věku. Pak padl dotaz na Benův charakter. V každém inzerátu se u hřebce píše, jak je úžasný a bezpečný i v kontaktu s dítětem. Můžeme se o tom přesvědčit? Může si na něj Verunka sednout?

A jak celá historka dopadla, jestli Verunka přežila a jaké bylo pokračování, to se dozvíte v článku:-)


Ben je charakter - o tom jsem se přesvědčila už dávno. Trochu jsem pochybovala, že ho uvede 9letá ani ne 20kg holčička, ale ohrada byla zavřená, lidí na ulovení taky dost, tak proč to nezkusíme. Povozit se může určitě a jestli jí z lonže odepneme, zhodnotíme v průběhu:-)

Neuvěřitelné. Dívám se na pastvinu, Verča má boty na sedle, jak má krátké třmeny, a nenacházím slov. Ben kluše, nacválává, zastavuje, mění směr v malých kruzích. Kolem cválají hříbata a klisny na něj pořehtávají. Neřeší, nevidí nic než Verču a dělá pro ní pomyšlení...

A z celé této akce se nakonec vyklubala další, protože nás lákalo vyzkoušet, jak by jim to spolu šlo trochu oficiálněji.


3/153/153/15

Březen 2015 - stáj Vasury Kolesa, skokové soustředění. Na pískové jízdárně, v sobotu v lotu, v neděli sami, přičemž přes jízdárnu mezi dětmi proudí dostiháci na dráhu... A Ben nic. Plně se soustředí na Verunku, pracuje, i zahřátý a nabuzený je plně ovladatelný i takovým mrňouskem.

 

3/153/153/15

Tohle znamená jezditelný dítětem! Ne věta, kterou každý plácne do inzerátu k hřebci automaticky. Je mi to zpětně líto, když to čtu i u koní, kteří nejsou jezditelní ani pro dospělého, protože pod tímhle obratem se skrývá opravdový benefit. Povaha, která se dá najít málokdy a my máme to štěstí, že jsme jí během chovatelského života mohli potkat a podařilo se nám takového koně pořídit...

 



Publikováno: 27.3.15 15:21 | Autor: Milada Macháčková | Kategorie: Welsh cob Taraco Bendigo
| Připojená galerie: Verunka a Ben