2019 - Adalim Yasmine

Adalim Yasmine, Jasmínka. Pojmenovali jsme jí podle jasmínu, kterému se říká "květ bohů" a v perštině se překládá jako vonná květina. Sladce voní, pomáhá k uvolnění a navozuje dobrou náladu. A to je přesné, takovým květem je i Jasmínka...


 

Jasmínka je roční klisna z našeho chovu, cílená welara. Je to korektní, krásná mladá slečna, narozená a odchovaná venku ve stádě. Vyrovnané povahy, lidi jí baví a zajímají, ráda zkouší cokoliv nového. Je hezky nastartovaná pro budoucí jezdecký život, je radost s ní pracovat. Je to vyrovnaná, ale zároveň láskyplná a jemná klisna. O věcech přemýšlí, není přehnaně zbrklá ani výbušná. Vyrůstá se stejně starou arabskou polosestrou, proti ní má silnější kostru, jinak utvářenou louplou záď a širší plece. Výškou je také trochu napřed.

 

Bude to ušlechtilá klisna v hezkém typu, kolem 155cm, výrazněji osvalená, ale z poloviny arabské krve, takže empatická a inteligentní. Má prostorný pohyb, kvalitní kopyta, dlouhý krk.

New Age 4 roky

 

Jasmínka je z matky welsh cob Limetree New Age, naší první welsh cob klisny. Age je klisna obrovského, krásného rámce, se  super pohybem, silné kostry. Její hříbata bývají enormně velká, dosahují v kombinaci s Benem, který je menší, až 160cm. I když byla Age plně divoká, vždycky to byla absolutně hodná a bezpečná klisna. Radši by se přizabila, než by ohrozila nás. Předává svůj luxusní rámec, úžasný pohyb a i když měla komplikovaný začátek, její potomci mají bezproblémovou povahu.

 

Otcem klisny je arabský importovaný hřebec Elchiero, který v našem chovu působil dvě sezóny. Elchiero byl atraktivní vraník s mimořádným původem, kterého jsem si tehdy moc přála. Nese v sobě krev legendárního HS Pirandela, hřebce, který se stal živoucí legendou, když mezi teplokrevnými koňmi dosáhl titulu Evropského a Francouzského skokového šampióna. Oba Pirandelovi rodiče byla zvířata mimořádné ceny. Jeho matka byla v roce 1987 vydražena za 3 200 000,- do USA, jeho otce Pilota vlastnil modní návrhář Paolo Gucci a poté Charie Watts, bubeník kapely Rolling Stones. Elchiero tedy kombinuje ve svém původu výkonnost a špičkový exteriér a to jsem si pro náš chov dala jako bernou minci. Krásní koně, ale k užitku...  

děd HS Pirandelloděd HS Pirandello
Publikováno: 8.6.19 18:18 | Autor: Milada Macháčková | Kategorie: Limetree New Age
| Připojená galerie: 2019 - Adalim Yasmine