2017 - Adalim Bettrys

Latest nás potěšila opět kobylkou. Krásná hnědka, které se mezi velkýma očima elegantně vine lysinka protažená do nosního pruhu. Když jsem se jí po porodu dotýkala, napadlo mě jméno Bettrys.


Bettrys je velšská obdoba latinské Beatrix a znamená přinášející radost. Což Bettynka určitě je, protože se narodila ve chvíli, kdy jsem holky převedla před dům do kozí ohrady, aby si jí v tom letošním suchu dopásly. Lalest se spořádaně navečeřela, my jsme se dohodli, že si dáma po krmení před domem kafe a než jsem ho dovařila, stádo se rozrostlo o kobylku!

Bettynka je silné, robustní hříbě. Latest se o ní bála, ale další den ráno se už nechala přemluvit a přišla na jádro. Betty je kliďaska, ráda jí, bez nějaké přípravy si nechala u krmení natáhnout ohlávku, drbu jí o sto šest, jak jí na pastvině potkám. Bude to klisna silné kostry, vyrovnaná, doufám, že po mamince zdědí její mimořádný pohyb. Ideální kůň k všestrannému využití včetně sportu.

 

Bettynky pravá sestra Fruit of Love se v roce 2017 se svojí úžasnou jezdkyní a hlavně za podpory maminky propracovala až na MČR pony! Moc gratulujeme a těšíme se na pokračování:-)!

Publikováno: 5.7.17 19:20 | Autor: Milada Macháčková | Kategorie: Limetree Latest
| Připojená galerie: 2017 - Adalim Bettrys