Výstava ACHPAK 2017

Našeho plnokrevného arabského hřebce (a nás:-) čekala letos mimořádná akce - předvedení na národní výstavě arabských koní v Praze na Letné. Protože to vždy byla akce na vrcholné úrovni, odvezla jsem ho už měsíc před tím na výcvik k Šárce Němečkové, která ho na prezentaci připravovala. Že to i tak byla extrémně náročná situace a jak to celé dopadlo se dozvíte na dalších řádcích.


Je černočerná tma, jsme nevyspalí a míříme vstříc Karlovým Varům. Máme to skoro 300km do cíle, kde musíme být po páté ráno... Šárka nakládá ještě druhého koně, kterého bude na výstavě předvádět, my přemluvíme rozespalého a vykoupaného Elchiera, aby nelenil a nastoupil a hurá na Letenskou pláň.

Letos se tam koná výstava poprvé. Do teď byla vždy na Císařském ostrově, kde jsem si užívala jako divák parádní podívanou ve skvělých podmínkách pro lidi i koně. Letos je to jiné. I po rozednění je černá obloha. Včera vydatně pršelo a je vlezlo... Jsem zvědavá, jak se s tím pořadatelé poprali, ale pořád se nevzdávám naděje, že to bude prestižní akce.

Dojíždíme na Letnou s přívěsem a boříme se do bahna... Všude to plave, pro majitele i vystavovatele jsou připravené toitoiky, jeden stánek se smaženým jídlem a provizorní malinká tribuna. Upřímně, jsem hodně překvapená, takhle jsem si akci, kde budou předvedeni koně z 16 zemí světa nepředstavovala! Ale můžu být ráda, že jsme z Čech. Italové vypadali ještě hůř než já, na jaké místo po té cestě dojeli:-)

Elchiero je nervózní. Na obranu pořadatelů musím připustit, že jsme měli zdarma připravený box, kde si udělal pohodlí a pozoroval dění kolem. S Šárkou jsme měli jako majitelé maximální luxus. Kůň byl vzorně připraven včetně vlastní ošetřovatelky, kdybych neměla promočené boty, tak si to i užívám.

Vše probíhá bez problémů. Měla jsem obavy, jak se bude hřebec tvářit na reklamní cedule a ostatní koně, ale rychle se aklimatizoval a nic výrazně neřešil. Užívala jsem si, jak se z něj vyklubalo parádní zvíře, když ho u nás ostatní kluci neokusují.

 

 

Elchiero dostal 47,25 bodů celkově. Měl velice dobře hodnocený krok i klus, trochu nižší bodové hodnocení za nohy (moc silné kosti, koreluje s naším chovným cílem), 7 bodů z 10 dostal za typ, což mě potěšilo. Choval se jako profesionál a kromě občasného pokukování a prohlížení si květinové výzdoby se nic dramatického nedělo.

Moc děkujeme za profesionální přípravu a prezentaci Šárce Němečkové! 

 

Publikováno: 11.9.17 13:03 | Autor: Milada Macháčková | Kategorie: Arabský hřebec Elchiero
| Připojená galerie: Výstava ACHPAK 2017