2019 - Adalim Homér

REZERVACE! Letos je to hřebeček. Úplně jiný než vloni, i když je také obrovský. A od začátku myslitel. Když se rodí další hříbátka, každé si pečlivě prohlíží a přemýšlí, co že se to stalo. Stejně tak, když vcházím ráno a večer do stáda - většinu nezajímám, ale on se dívá. Moudře, inteligentně a nasává do sebe všechno, co vypátrá, jako houba.

Homér, básník, jehož myšlenky a verše přežily téměř 3000 let, musel na svět pohlížet se stejným géniem. To jméno na něj prostě sedí. Kéž dopadne Odyssea do nového domova našeho Homéra stejně šťastně, jako ta antická. 


 

Homér je klasika. Klasika spojení Historky a Bena. Opět obrovské hříbě, krásně vázané s fantastickým krkem a horní linií. Je to takový myslitel. Přišel na svět jako první a když se postupně rodila další hříbátka, každé si bedlivě prohlížel a bylo vidět, že je to velká otázka, jak se ti noví derou na svět a co s tím.

Homérův pravý nejstarší sourozenec oslavil letos 7let. Je to spoustu času a několik dalších bratrů a sester, kdy můžeme během let sledovat, že tohle spojení je stabilní a funkční.

Homér bude vzhledem teplokrevný typ s mírně robustnější kostrou, kolem 155cm KVH, takže ideální jezdecký kůň k všestrannému využití s benefity cobů.

Za víc než deset let chovu jsem poztrácela všechny veterinární znalosti, protože pouze vakcinujeme a odčervujeme. Jsou tvrdí, nenároční, absolutně skromní a odolní. A přitom skvěle jezditelní, s kopyty, která netřeba kovat. Prostě ideální partner na dalších minimálně 20let:-)

 

 

Publikováno: 8.6.19 18:09 | Autor: Milada Macháčková | Kategorie: Český teplokrevník
| Připojená galerie: 2019 - Adalim Homér