2018 - Adalim Erim

Každý máme jiný vkus, ale když jsem ho spatřila krátce po porodu, za mě se letos Historce zdařilo nejkrásnější hříbě její mateřské kariéry. A nejen exteriérově... vraníka (či tmavého hnědáka) s hvězdou jsme pojmenovali Erim.



Erim je hříbě silné kostry, absolutně vyrovnaného charakteru, narozené na pastvině a odchované ve stádě v naší školce. Je zvyklý na běžnou manipulaci, váže se v boxe a s důstojným klidem zvládá trpělivě něžnosti naší Ivanky (9 let). Zůstávám někdy s podivem, jaký je to kliďas, co absolutně nic neřeší.

Spojení krve velšského koba a teplokrevníka se nám za ty roky chovu nesmírně osvědčilo. Díky opakovanému spojení můžeme s velkou pravděpodobností vyřknout předpověď, že se bude opět jednat o koně v teplokrevném typu bez deficitů, které sebou často ČT nesou, s benefity kobů, 155-160cm KVH. Ben předává skvělou horní linii s fantasticky utvářeným dlouhým krkem. Hřebec je velice líbivý, bude to reprezentativní kůň se skvělými kopyty. Pro někoho, kdo velše rád, ale zároveň touží po větším rámci a je zvyklý na jednoduché školní teplokrevné koně se silným osvalením.

Nedávno jsme dostali aktuální fotky jeho pravé sestry Isoldy, pro představu výsledný produkt:-) :

Publikováno: 9.7.18 13:47 | Autor: Milada Macháčková | Kategorie: Český teplokrevník
| Připojená galerie: 2018 - Adalim Erim (wpbr)