2017 - Adalim Talan

Když jsem ráno našla u Dakary konečně hříbě (měla poslední měsíc takové břicho, že jsem jí s hrůzou hlídala, že budou dvojčata), oddechla jsem si a nadšeně zajásala - to jsou barvy! Játrový hnědák s nádhernými odznaky. Zvědavě na mě pokukoval a když jsem pak vybírala jméno, nejvíc na něj sedělo Talan - velšsky čelo, protože jsem na jeho širokém čele tehdy a i často poté slastně hladila jeho výraznou lysinu a dívaly se na mě jeho moudré oči.


 

Talan je náš výsledný chovný produkt WELARA - vyvážená kombinace velšské a arabské plnokrevné krve. Je registrovaný u WPCS jako welsh part bred, proto se může účastnit všech akcí v ČR (šampionáty, sedlové třídy, výkonnostní zkoušky). 

Jeho matkou je plnokrevná klisna Dakara. Otcem hříběte je welsh cob Taraco Bendigo. Z tohoto spojení je to naše první hříbě a předčilo všechna očekávání. 

Hřebeček bude v dospělosti kolem 155cm KVH, ušlechtilý, ale zároveň dostatečně osvalený, vhodný kůň pro všechny generace, mimořádně univerzální s nadstandardním charakterem.

Je to mimořádně krásné hříbě vzácného red roan zbarvení s výraznými odznaky. Je velký, po arabské matce má extrémně jemnou srst a hřívu, krásnou hlavu s obrovským okem. 

Publikováno: 22.8.17 9:54 | Autor: Milada Macháčková | Kategorie: Dakara
| Připojená galerie: 2017 - Adalim Talan