2017 - Adalim Ceron

Vloni jsme poprvé Summer Flash připouštěli naším mladým hřebcem welsh mountain pony Gallianem. A povedl se nádherný plavý hřebeček, který se stal jarní nadílkou našich dětí. Byla to sláva:-) Vybrala jsem mu proto velšské jméno Ceron - milovaný.


 

Ceron, pracovně po domácku říkáme Citrónek, protože je to světlý plavák, je naše první hříbě velšského horského pony. Je to samostatný zvědavec, byť nejmenší, ale z letošních hříbat nejstarší. Je to absolutní kliďas, kterého od jeho dvou měsíců necháváme ve stádě a bereme si Summeflash pod sedlo. Neřeší, odejde s ostatními hříbaty nahoru na pastvinu si pohrát a trpělivě čeká.

 

Ceron je hřebeček silné kostry, výborně osvalený s ušlechtilou hlavou a obrovským, inteligentním okem, jakou mají pouze welsh mountain pony. Bude to pony k všestrannému využití, ať budete chtít chovat, vystavovat, zapřahat nebo jen trávit se svými dětmi čas ve společnosti poníka.

Je to naše první hříbě po hřebci Taraco Galliano, kterého jsme s dovezli z Británie. 

Matkou je naše skvělá Vennebos Summerflash 

 

Jsem přesvědčená o tom, že není lepšího ponyho pro dítě, než jsou welsh mountain pony, obzvlášť když teď sleduji boom dovozu různých minikoní a poníků ze severu Evropy bez původu. Aby se dítě naučilo kvalitně jezdit a nebát se, obzvlášť na začátku potřebuje korektního poníka, který bude charakterní a velkorysý k dětským pokusům stát se jezdcem. Nejen povahou, ale i exteriérem. Je velký rozdíl, jestli Vás při hodině v sedle naklepává jako na šicím stroji pony s krátkým krkem a tvrdou hubou nebo sedíte na poníkovi, který je zmenšeninou velkého koně s kvalitním pohybem, dlouhou horní linií, jemný a ochotný. 

Summerflash i Galliano jsou poníci, které uvede dvouleté dítě. Nezávislí na koních, opatrní a jemní, ale zároveň absolutně tolerantní. Neexistuje, že by kdy naznačili, že dítě kopnou, kousnou nebo do něj strčí. Oba chodí na podzim Hubertovy jízdy, Summeflash trpělivě učí naše děti jezdit. Bez nadsázky je nehodnější poník na světě:-) A pevně věřím, že Citrónek půjde v jejích stopách.

 

Publikováno: 28.6.17 8:42 | Autor: Milada Macháčková | Kategorie: Vennebos Summer Flash
| Připojená galerie: 2017 - Adalim Ceron