2016 - Adalim Dawel

Latest je naše moudrá a statečná matka... V klidu během dopoledne odešla od stáda, lehla si a rozšířila naše stádo o nádherného hřebce. Když jsem k nim došla, coural už kolem Latest a zvědavě mě tahal za svetr, když hledal, odkud se napít. Dala jsem mu jméno Dawel - velšsky klidný.


 

Limetree Latest letos porodila dřív než já:-) Než jsem se dohrabala nahoru na pastvinu, kde jsem jí viděla se v soustředěném klidu oddělit od stáda, už byl na světě...

 

Krásný, světlý hnědák s velkou hvězdou a šňupkou.

Během naší hříběcí školky se z něj vyklubal klidný, silný hřebec s pěknou kostrou a moudrým okem.

 

 

 Jako bonus má Dawel na obou předních vysoké bílé ponožky. Pokud se bude hýbat aspoň z poloviny jako jeho matka a teta, bude na něj impozantní pohled!

 

 

 

Hříbata od Latest mívají cca 150cm KVH a jsou povahově hodně podobná - snaživá, klidná, i když se něčeho obávají, ve většině případů se člověk může spolehnout na jejich klidnou hlavu.

Dawel bude velké, výborně osvalené zvíře s fantastickou linií krku, pevně vázané, dobromyslné a inteligentní. A ten pohyb, na to se nejde vynadívat, když vidíte, s jakou elegancí a nevídanou mechanikou se hýbe takový "kolos". Silný a přesto na zacházení jemný a příjemný kůň, ideální životní parťák... 

Cobové z našeho stáda jsou absolutně nenároční, extrémně dobře krmitelní, s výbornými kopyty. Věříme, že i Alba bude fantastický životní společník, s kterým budete mít jen ty minimální výdaje za prevenci a dávat Vám bude maximum - pod sedlem, v zápřahu, ve výstavním kruhu, prostě v životě vůbec:-)

 

 

 

 

 

 

 

Publikováno: 18.9.16 14:38 | Autor: Milada Macháčková | Kategorie: Limetree Latest
| Připojená galerie: 2016 - Adalim Dawel