2015 - Adalim Anadyr

Ve svých 25-ti letech nás Molnija potěšila opravdovým klenotem - už jen to, že zabřezla, byl sám o sobě zázrak. Když jsem klečela u porodu a na svět se vydral jako vždycky kluk:-), otevřela jsem úžasem doslova ústa. Letošní hříbě je fantastické! Barvou. A i povahou... od porodu za námi chodí jako pejsek, miluje, kdykoliv si na něj někdo udělá čas a dotýká se ho. Je to náš klenot a jelikož bude k odběru v prosinci, tak to snad bude něčí fantastický a neopakovatelný vánoční dárek.


 

v den narození
Molnija je výjimečný kůň. Dovezená z Altajské republiky na druhém konci světa.

Její hříbata z našeho chovu si vždy našla stejně výjimečné majitele. Často lidi, kteří nav den narození expedici v Rusku či přímo na Altaji byli a ohromilo je, jací jsou tamní koně a co všechno tam zvládnou a přežijí. A co díky jim vlastní odvaze, vytrvalosti a tvrdosti přežijí jejich jezdci, kteří se jim svěří do rukou.
Díky koním vyváznou často ze situací, které by zaplatili životem. v den narození

v den narozeníA podobní jsou i polokrevní altajové od nás. 150cm KVH velcí, moudří, rozumní, samostatně se rozhodující koně silné kostry, dobře osvalení s dlouhým, dobře nasazeným krkem. Výborně jezditelní, extrémně pohodlní a klidní. 

Anadyr bude výjimečný navíc i svým exkluzivním zbarvením. Bude to fantastický životní společník, kůň na vytrvalost, velice zajímavý plemenný hřebec.

Od narození je extrémně fixovaný na lidi, neustále vyhledává naší společnost.

Jsem přesvědčená, že i pro méně zdatného, třeba i těžšího jezdce, bude hračkou si ho pod sebe připravit pod sedlo a obsednout si ho. Udělá pro člověka cokoliv jen na základě vzájemného vztahu. Kéž by našel majitele, který si ho nadělí pod stromeček a po zbytek jeho života si ho bude láskyplně užívat!

 

v den narození

 


 

Anadyr dorostl jako odstávče obřích rozměrů a čeká ho odstav.

V zimě je z něj chlupatý medvídek, pořád absolutně klidné a milé povahy, silné kostry a moudré povahy.

 

Publikováno: 10.8.15 18:50 | Autor: Milada Macháčková | Kategorie: Altajský kůň
| Připojená galerie: 2015 - hřebec Adalim Anadyr