2013 - klisna Adalim Agnes II.

Narození

Jako poslední v sezoně 2013 porodila Latest. Byl to z části smutný rok, protože nedlouho před tím jsme marně bojovali o život cobské kobylky New Age, sestry Latest, a i přes odvoz hříběte na kliniku do Heřmanova Městce jsme prohráli. Říkala jsem si, že to není nic ze štěstí, které by nás běžně potkávalo, aby se nám narodila ten rok ještě třetí kobylka, ale povedlo se. A je nadmíru povedená, krásně "pomalovaná", zvědavá a milá. Kobylka od Age, o kterou jsme přišli, dostala pracovní jméno Anežka. Takže to nešlo jinak, aby její nástupkyně nebyla pojmenovaná Anežka II. - Adalim Agnes II. Takové jméno pro princeznu:-)


 

Anežka se narodila v době, kdy jsem kolem courala a opravovala ohrady. Bylo k polednímu a v těch místech, kde si Latest lehla, kvetly zrovna divoké heřmánky. Malá pár minut odpočívala, pak se suverénně postavila a už jsem se na ní po zbytek dne mohla dívat jen z dálky. Byla hotový tvor, který si pár hodin po porodu určoval, kdo k němu může a kdo nikoliv.

Narození

 

Stejně jako její matka Latest se i Anežka zatím jeví jako trpělivá a vstřícná holka. Zbytečně neběhá, zajímá se a laskavě snáší všechna příkoří (jako je ohlávka a další nezbytnosti koňských dětí). Latest je klisna s nadprůměrným pohybem, hříbata z ní z předešlých let zatím vypadají, že jí hravě přerostou.

Otcem je opět náš Taraco Bendigo.

 

 

 

Publikováno: 7.8.13 15:14 | Autor: Milada Macháčková | Kategorie: Limetree Latest
| Připojená galerie: 2013 - Adalim Agnes II.