2012 - hřebec Adalim Tristan the First

červenec 2012

V dubnu jsme mohli být v odpoledních hodinách svědky porodu Histročina prvního hříběte, hřebce s hvězdou, který dostal jméno Tristan.


Srpen 2013, dopis od nové majitelky:

Tristan je úžasný, ze začátku, jak neznal prostředí, byl rozjívený a nepozorný. To se po krátké době uklidnilo. Protože jsem se rozhodla pro pastevní ustájení a přes zimu u něj byla skoro každý den kvůli dokrmování, rychle se naučil na zavolání a mohu si dovolit nechat ho puštěného na volno. Ze začátku nechtěl dávat kopýtka, ale i to brzy pochopil. Protože mám dvě malé dcery, bála jsem se, když se mu pletly okolo nohou, aby je neporazil, ale holky ho milují a troufám si říct, že i Tristan je má rád a nikdy jim neublížil ani z neopatrnosti. Chtějí ho čistit a taky držet na vodítku nebo mu mýt hadicí kopýtka :-) hlavně ta naše dvouletá :-D
 
Takže my jsme spokojení. Jakmile vidí, co nezná, nelekne se, ale zastaví, okouká a jde dál :-). Včera jsem jela na krátkou vyjížďku a zkusila jsem ho vzít na vodítku s sebou, slušně šel celou dobu, museli jsme přebrodit i louži, také to zvládl bez zaváhání.
Hodně lidí ze stáje říká, že z něj bude temperamentní, ale zvladatelný koník, má krásně zbarvenou srst, není to takový "obyčejný" hnědák, když na něj svítí slunce je krásně měděný :-)
 
Chtěla jsem ho změřit, ale vždy na to zapomenu, není to ale žádný prcek, myslím, že okolo 140–145 cm už mít bude :-)

 

7.4. narození7.4. narození7.4. narození

Adalim Tristan the First je naše první hříbě z teplokrevné matky. Tato zajímavá kombinace je na českých kolbištích již k vidění. Výsledkem bývají koně v teplokrevném typu, velká a silná zvířata s výborným pohybem a mechanikou. Jsou kombinací požadovaných vlastností obou rodičů – jezditelnost, fenotyp a výška teplokrevníků, nenáročnost, charakter a výborně ovladatelný, živý temperament cobů.

 červenec 2012

Tristan se narodil venku uprostřed stáda. Po několika minutách vstal a po hodině už zkoušel kolem maminy cválat. Je to zajímavý světlý hnědák, obrovské hříbě, podle délky holení odhadujeme přes 160 cm KVH v dospělosti.

History of our Love, matka hřebečka, je polokrevná klisna po Frühesh 206, z matky po Veronal. Je to klisna z našeho chovu, klečela jsem potichu v rohu boxu, když se drala na svět. Dvakrát se s námi přestěhovala a letos jsme mohli přihlížet narození jejího prvního syna. Je to charakterní, klidná dáma, výborně krmitelná, otužilá.

Otcem hřebečka je náš plemeník Taraco Bendigo.

 

Tristan ve věku 2let:

2014 - 2letý2014 - 2letý

Tristan 3letý:

tristan 3 roky

 

Tristan ve 4-letech:

2016

 

Publikováno: 10.8.12 14:16 | Autor: Milada Macháčková | Kategorie: Český teplokrevník
| Připojená galerie: 2012 - Adalim Tristan the First