2012 - Adalim Barney the Fifth

Latest se v roce 2012 hřebila jako poslední a její potomek byl netrpělivě očekáván. Nejen proto, že se člověk všeobecně na nový přírůstek těší a oddechne si, když živý běhá kolem matky, ale i z toho důvodu, že všechna předešlá hříbata toho roku byli hřebci. A Latest následovala příkladu stájových kolegyň a tak se naše stádo rozšířilo o posledního pátého kluka - odtud jméno, Barney the Fifth.


 

Barney je atraktivní světlý hnědák s výraznou lysinou, vysoko bílé ponožky. Korektně stavěný s jemnou hlavou a výrazným, tmavě orámovaným okem.


Je to velice milé a klidné hříbě, povahově velice podobné matce Limetree Latest. Předpokládaná velikost v dospělosti přes 150cm KVH, aktuálně má nějakých 145cm KVH. Je to velice milý a vstřícný kluk, jemný gentleman, který se nechá bez přemlouvání odvést od stáda, je spolehlivý na veškeré ošetřování bez náznaku dominance. Bude to perspektivní kůň na výstavy, zápřah a do všestranného sportu.

Jeho otec Taraco Bendigo pochází z jezdecké linie, pod sedlem je velice šikovný, jednoduše jezditelný a výborným pohybem. I kdyby člověk sportovní ambice neměl, je radost trávit volný čas při odpočinku a relaxaci na koni, který se korektně hýbe.

 

Barney 5 měsíců: 

Barney roční:


 

A co z Barneyho roste za koně? Abych o našich hříbatech nepsala jen já, vkládám část zpráv z nového domova. Barney odjel do rodiny s dvěma holčičkami, kde zůstala o rok mladší kobylka wpbr, která přišla na měsíci o maminku:

podzim 2013

"9/13 v novém domověBarney se lepsi, uz neni tolik vystraseny z veci okolo (treba cirkularka atd.), ale jakmile udelas trosku prudci pohyb, porad se jeste poleka. Ale uz je na volno, bez ohlavky, necha si ji bez problemu nasadit, odvest od kupky sena i Princezny, voditko by mohla opravdu byt tkanicka od bot, i kdyz se zasekne, bez velkeho premlouvani, jen na pobidku, jde dal. Rukou ho muzeme otlapkat kdekoliv po tele, i mrkvovou hulkou, uz mu nevadi ani dotyk na hlave okolo usi, krasne ustupuje na pozadani, je opravdu zlaty. S Princeznou to bude mnohem tezsi, ona se sice niceho neboji a vubec nic neresi, ted jsme poprve ockovali, zadna reakce, jakoby se ji nikdo ani nedotkl, v tom je doslova fantasticka. Ale tim, ze jsme ji samozrejme jako sirotka rozmazlili, bojujeme s tim zduchanim a vynucovanim si jidla a moc se nedari to zatim zmenit. Ale predstav si, netusim, cim se to stalo, ale ze dne na den, Barney uz ji nedovoli ujidat jeho jidlo, jede po ni (ohani se zuby) a mala ho pozoruje z uctihodne vzdalenosti a nedovoli se priblizit. Seno neresi, ale granulky s jadrem, ty jsou nedotknutelne! A kdyz nekam jde a mala mu stoji v ceste, zduchne ji…Ale v zadnem pripade ji neublizuje, jen uz sebou nenecha „orat a vlacet”, uz ji proste dava na jevo, ze je starsi. Nas dvur ted taky plave, je to jedno velke blative oranisko, myslim, ze tam uz asi trava nikdy neporoste, uz aby zamrzlo, protoze i konikum to klouze a clovek by nad tou spousti brecel.


Mame ho hrozne radi, je to mazlik a je straslive hodny a nerikame to jen my, ale i kovar a veti, sice se stale vice boji, nez mala Mirinka, a co se tyce lidi, boji se vic muzu, od holek se necha pusinkovat…a s malou Mirinkou jsou velci kamosi, myslela jsem si, ze se nemuzou vejit do boxu a v pohode si tam oba lehnou. Vcera tu byla hruza, dokonce se blyskalo (i ted jeste velmi fouka), ale oba to zvladli v pohode, mala byla jako holka kapanek moudrejsi, hned jak to zacalo schovala se domu, Barney byl jeste chvilku venku, ale pak i on uznal, ze mu v boxu bude lip. Od minuleho vikendu je tu snih, takze nastesti neprselo, asi 2 dny zpet konecne i zem promrzla, tak uz neplaveme…"

 

9/13 v novém domověBarney v novém

 

  

 

Publikováno: 12.7.12 19:07 | Autor: Milada Macháčková | Kategorie: Limetree Latest
| Připojená galerie: 2012 - Adalim Barney the Fifth