Aukce kozlů Nové Město 2012

8.9. 2012 jsme se účastnili aukce plemenných kozlů v Novém Městě nad Metují. Nejen jako diváci, na ohodnocení jsme dovezli našeho mladého plemenného kozla linie Patrik Leona a byli jsme zvědaví, strachy zcepenělí:-), na ohodnocení


Akce začala přesně v 10hod a byla nejlepší, na jaké jsme zatím byli. Špičková kolekce bílých a hnědých kozlů a náš anglonubijský.

Ing. Konrád na začátku sdělil novinky v chovu a přivítal všechny přítomné. Poté přišel na řadu náš AN kozel Leon z chovu paní Pospíšilové, kterého jsme odchovali a připravili na aukci my.

Společně s Ing. Konrádem posuzovala ještě Ing. Mátlová a tak jsme dostali ke každému plemeni a jednotlivému zvířeti odborný a zajímavý výklad.

Leon dopadl nad očekávání dobře - Ing. Konrád zkonstatoval, že je to výborně odchovaný kozel, na kterém nejde najít nic, co by šlo vytknout. Hodnocení za exteriér ER. Navíc se ještě choval vzorně, nevyváděl a ve volných chvílích se dokonce klidně pásl.

Na konci aukce se nám podařilo zakoupit mladou posilu do stáda hnědých krátkosrstých koz - bezrohého hnědého kozlíka linie Hermes. Z výborné matky, EA za exteriér. Kluky jsme nacpali do auta a frčeli domů.

 

Co dodat - krásně strávený kozí den:-))

 

Publikováno: 8.9.12 17:59 | Autor: Milada Macháčková | Kategorie: Chov koz
| Připojená galerie: Aukce kozlů Nové Město 2012